Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi. Isključiti mikser, dodati brašno i mlevene lešnike, promešati varjačom i sjediniti sastojke.
Razliti u podmazane kalupe i kore peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta (ispeći 3-4 kore, a koristiti ili četvrtaste ili okrugle kalupe).
U posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom, a zatim krem kuvati na pari dok se ne zgusne.
Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
U ohlađen krem dodati penasto umućen margarin i umutiti fil.
Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci.
Celu tortu premazati preostalim filom, dekorisati umućenom slatkom pavlakom i do posluženja držati na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 104 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 129 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 52 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 0.5 g