Mikserom penasto umutiti margarin, vanil-šećer i šećer.
Dodati jedno po jedno žumance muteći dok se masa ne ujednači. Smanjiti brzinu miksera i dodati kakao, a zatim na pari rastopljenu čokoladu, i na kraju mlevene lešnike.
Isključiti mikser i kašikom umešati čvrst sneg od belanaca.
Umućenu masu izručiti u okrugli pleh prečnika 25 cm, podmazan margarinom i posut brašnom. Peći deset minuta u rerni zagrejanoj na 250*C. Sniziti temperaturu na 200*C i peći još 20 minuta.
Izvaditi iz pećnice i kada se prohladi, izručiti je na okrugli tanjir za tortu.
Poprskati testo rumom i sasvim ohlađeno namaziti debelim slojem fila.
Fil: Mikserom penasto umutiti margarin, vanil-šećer i šećer u prahu.
Staviti jedno jaje i nastaviti mućenje dok se krem ne sjedini, a zatim isto učiniti i sa drugim jajetom.
Rastopiti čokoladu na pari, dodati je kremu, a onda dodati i kakao.
Umućen krem staviti u frižider na pola sata, pa njime nafilovati tortu.
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 125 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 62.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 0.5 g