Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i lagano umešati brašno.
Nauljiti i pobrašniti kalup za torte, uliti masu i peći na 200*C, 20 minuta.
Ohladiti i preseći koru napola.
Ulupati pavlaku, dodati kakao i staviti malo krema na donju koru.
Poređati banane i premazati ih kremom.
Staviti gornju koru i dekorisati sa malo krema i kolutovima banana.
Nedovoljno zrele, zelene banane sadrže više skroba i manje su slatke. Procesom zrenja skrob se konvertuje u dekstrin i glukozu, te su zrele banane slađe.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g