Toggle Navigation

 

Zapečeni podvarak sa krmenadlom

Kao i svež i kiseli kupus ima veoma pozitivan uticaj na zdravlje, naročito zimi, kada predstavlja jedan od najboljih izvora vitamina C.

Plativoo
Priprema

Krmenadlu posoliti, pobiberiti, staviti u tepsiju, dodati mast i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 35 minuta. Povremeno krmenadlu prelivati mašću u kojoj se peče. Slaninu iseckati na sitne kockice, staviti u šerpu i propržiti, dodati sitno iseckan crveni luk i dinstati par minuta. Kiseli kupus iseći na kocke, dodati u šerpu sa lukom i slaninom i dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Kupus pobiberiti, začiniti crvenom mlevenom paprikom i dobro promeašti (prilikom dinstanja povremeno ga prelivati vodom da ne zagori). Kupus staviti pored krmenadle u tepsiji, vratiti u rernu i zapeći dok ne dobije lepu zlatnu boju. Servirati podvarak uz krmenadlu i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 450 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Natrijum - 2020 mg

Masti - 45 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 152 mg

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 1010 mg

Masti - 22.5 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg krmenadle u komadu
    • 500 g crvenog luka
    • 200 g slanine u komadu
    • 1 kašika masti
    • biber
    • so
    • crvena mlevena paprika