Krmenadlu posoliti, pobiberiti, staviti u tepsiju, dodati mast i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 35 minuta. Povremeno krmenadlu prelivati mašću u kojoj se peče. Slaninu iseckati na sitne kockice, staviti u šerpu i propržiti, dodati sitno iseckan crveni luk i dinstati par minuta. Kiseli kupus iseći na kocke, dodati u šerpu sa lukom i slaninom i dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Kupus pobiberiti, začiniti crvenom mlevenom paprikom i dobro promeašti (prilikom dinstanja povremeno ga prelivati vodom da ne zagori). Kupus staviti pored krmenadle u tepsiji, vratiti u rernu i zapeći dok ne dobije lepu zlatnu boju. Servirati podvarak uz krmenadlu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 2020 mg
Masti - 45 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 152 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 1010 mg
Masti - 22.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 0.5 g