Filete oslića iseći na komade, posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno te ih sa svih strana ispržiti na vrelom ulju. Pržene filete ostaviti na tanjir. Na preostalom ulju propržiti brašno, dodati paradajz pire, promešati i lagano nalivati vodom. Kuvati sos do željene gustine. Sos začiniti, dodati bosiljak i peršun. Na dno vatrostalne posude sipati kuvani pirinač, preko poređati filete oslića pa sve preliti sosom i zapeći u rerni 20 minuta na 220*C. Zelenu salatu iseći i servirati na tanjir, a na nju servirati i gotovu zapečenu ribu u paradajz sosu. Jelo ukrasiti i kriškama limuna.
Ukoliko kupujete zamrznute filete ribe, obratite pažnju na celovitost ambalaže. Izbegavajte oštećenu ambalažu, jer vazduh koji prodire će veoma brzo isušiti nežne i tanke filete ribe. Takođe, izbegnite onu ambalažu na kojoj se nakupila veća količina mraza i leda, jer to govori o lošim slivima skladištenja ili čuvanja u frižiderima.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 212.5 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 1.5 g