Sušenu papriku potopiti u malo vode i ostaviti da odstoji.
Na malo masti i ulja kratko prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati rendanu šargarepu, promešati i dinstati zajedno još 5 minuta. Polovinu potrebne količine slanine i suvog vrata iseći na kockice, dodati u šerpu sa povrćem i propržiti. Na kraju dodati mleveno mešano meso i pirinač, začiniti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti, preliti sa malo vode i dinstati 2-3 minuta.
Nadev staviti na list kupusa i uviti sarmu. Paprike izvaditi iz vode i filovati nadevom.
Na dno šerpe staviti nekoliko listova kupusa, a zatim ređati sarme i paprike, jednu pored druge.
Preostalu količinu slanine i suvog vrata iseći na manje komade i staviti pored sarme i paprike.
Dodati i krompir u šerpu. Preliti vodom, poklopiti i kuvati na laganoj vatri.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1859 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 929.5 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 3 g