Teletinu iseći na trake i propržiti na ulju. Puter i ulje zagrejati, upržiti brašno, naliti mleko i stalno mešati pazeći da se ne ugrudva. Dodati iseckane suve kajsije i brusnice, iseckane prepečene orahe, začiniti i promešati. Kuvati sos dok se ne zgusne. Na ulju propržiti papriku isečenu konkase, dodati pirinač i začine. Teletinu servirati na tanjir, preliti slatkim sosom od suvog voća i poslužiti uz prilog od pirinča sa paprikom.
Kako bi pirinač bio jestiv, mora se termički obraditi, najčešće kuvanjem. Pirinač se kuva u ključaloj posoljenoj vodi, pri čemu bi odnos između količine pirinča i vode trebalo da bude 1:4. Vreme kuvanja zavisi od vrste, pri čemu zrna moraju zadržati oblik i jednako nabubriti, bez međusobnog slepljivanja.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 134 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 4 g