Iseći teletinu na šnicle, rastanjiti tučkom i posoliti. šnicle uvaljati u brašno i ispeći na zagrejanom ulju. Izvaditi šnicle iz tiganja, a na istoj masnoći propržiti iseckan crni luk. Dodati usitnjen pelat, preliti belim vinom, začiniti i vratiti šnicle. Dinstati 10-ak minuta, a potom na šnicle staviti listiće slanine i trapista. Kuvati par minuta, dok se trapist ne rastopi. Servirati na tanjir uz kuvani prokelj i krišku crnog hleba.
Prokelj je vrsta kelja čije male zelene glavice sazrevaju tokom zime. Ima visoku energetsku vrednost i karakterističan miris koji se može otkloniti ako se za vreme kuvanja doda u vodu kašicica mleka. Može se kuvati ili dinstati i poslužiti kao jednostavan prilog jelima od mesa. Prokelj se može i gratinirati ili zapeci u testu i poslužiti kao samostalno jelo.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 575 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 5 g