Teletinu začiniti, uvaljati u brašno i zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. U meso dodati isečeno povrće i naliti bujonom. Kada je meso skoro gotovo, iseći na tanke režnjeve i poređati zajedno sa povrćem u zemljanu posudu. Sir rasporediti preko mesa i povrća, a zatim zapeći u zagrejanoj rerni na 200 0C, 20 minuta. Gotovo jelo servirati na tanjir uz začinjenu zelenu salatu.
Teletina, u poređenju sa vrstama mesa, ima znatno nižu energetsku vrednost, a više visokokvalitetnih belančevina uz manje masti. Zbog takvih osobina se ova vrsta mesa ubraja u mršava mesa. Veoma je sočno, ima tanka i mekana mišićna vlakna pa je zato svarljivije u odnosu na juneće meso.
Porcija za odraslu osobu - 575 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 101 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 287.5 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 245 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3 g