Teleće meso iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju, posoliti i pobiberiti. Izvaditi meso i na istom ulju propržiti crni luk isečen na kocke. Vratiti meso, dodati kapar, crvenu mlevenu papriku, naliti goveđom supom i kuvati 45 minuta. Lisnato testo razvući oklagijom i iseći na četiri dela. Pripremljeni gulaš sipati u zemljane posude, prekriti lisnatim testom i zapeći u rerni 10-ak minuta na 200*C.
Zbog složene pripreme danas domaćice češće pribegavaju kupoivni gotovog, zamrznutog lisnatog testa. Bez obzira na to šta se priprema od njega, potrebno je sačekati oko 10 minuta pre nego što testo stavite u rernu da se peče.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 1 g