Teleće šnicle posoliti, pobiberiti i zapeći na zagrejanom ulju i puteru. Dodati iseckan praziluk, beli luk i pečenicu. Preliti belim vinom, dinstati dok tečnost ne ispari, a zatim dodati isečene masline. Kuvati, na laganoj vatri, oko 10 minuta. Na tanjir servirati testeninu, dodati teletinu sa maslinama i pečenicom i poslužiti toplo.
Masline su veoma dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% ukupnih masti u maslini čini oleinska kiselina, za koju se pokazalo da smanjuje nivo holesterola u krvi i imaju zaštitno delovanje na ćelije, naročito u kombinaciji s vitaminom E.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1070 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 140 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 1.5 g