Iseći šnicle od telećeg buta, rastanjiti ih tučkom, posoliti i začiniti bosiljkom i origanom. Na svaku šniclu staviti listić pršute i učvrstiti je čačkalicom. šnicle ispržiti na vrelom ulju sa obe strane. Kuvani krompir iseći na kolutove, poređati u pleh, narendati trapist preko njega i kratko zapeći u rerni. Zapečeni krompir servirati na tanjir, dodati teleće šnicle sa kojih smo odstranili čačkalice i poslužiti sa crnim hlebom. Jelo ukrasiti kriškama paradajza i listom mente.
Teleće meso je građeno od mišića svetloružičaste boje, nežne strukture, sa veoma malo potkožnih masnih naslaga. Kvalitet mesa zavisi od starosti, pola i ishrane životinje. Način pripreme teletine treba da odgovara samom mesu – dakle, lagano i rafinirano.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 4.5 g