Svinjsko meso iseći na tanke šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i premazati sosom koji smo pripremili od sitno sečenog belog luka, peršunovog lista, parmezana i belog vina. Na svaku šniclu staviti list pršute i malo maslaca, a zatim urolati. Tako pripremljene rolnice pričvrstiti grančicama ruzmarina i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Rolnice servirati uz bareno povrće.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 101 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 50.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Vlakna - 3 g