Meso posoliti i pobiberiti, staviti u podmazanu vatrostalnu posudu i zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 220 *C. Izvaditi iz rerne, preliti meso belim vinom, posuti žalfijom, a potom smanjiti temperaturu pećnice na 190*C i vratiti da se peče još 50-ak minuta. U tiganju na otopljenom puteru sotirati grožđe. Pečeno meso izvaditi iz rerne, iseći na tanke šnicle i servirati sa sotiranim grožđem i kriškom raženog hleba.
Još od antičke Grčke i Rima žalfija je jedna od najpoznatijih i najduže korišćenih lekovitih, medonosnih i začinskih biljaka. Pored mnogobrojnih drugih lekovitih svojstava, žalfija pokazuje i pozitivan efekat na procese varenja, pa se preporučuje kao začin koji jelo čini svarljivijim, uz jako meso i masnu ribu.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 79 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 39.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 3.5 g