Toggle Navigation

 

Punjeni medaljoni sa mariniranim bukovačama

Bukovača sadrži gotovo sve organizmu neophodne aminokiseline, proteine, većinu vitamina grupe B, mnoge minerale. Zbog svojih nutritivnih vrednosti, bukovača je danas jedna od najcenjenijih pečuraka na tržištu, te bi svakako, ukoliko već niste, trebalo da je uvrstite u svoj jelovnik.

Plativoo
Priprema

Napraviti marinadu od meda, dela maslinovog ulja, narendanog đumbira, čilija, iseckanog belog luka, soja sosa, soli i bibera. Bukovače preliti marinadom i ostaviti 10-ak minuta da odstoje. File iseći na 8 delova i rastanjiti. Na jedan deo staviti iseckanu pršutu i sir, poklopiti drugim fileom, obmotati slaninom i ispeći na zagrejanom ulju. Bukovače izgrilovati i servirati uz punjene medaljone. Jelo poslužiti uz ražani hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Natrijum - 1400 mg

Masti - 23 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 103 mg

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 51.5 mg

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog filea
    • 50 g trapista
    • 50 g pršute
    • 50 g dimljene slanine
    • 600 g bukovače
    • 50 g meda
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • svež đumbir
    • čili
    • 2 cena belog luka
    • 2 kašike soja sosa
    • biber
    • so
    • 200 g ražanog hleba