Napraviti marinadu od meda, dela maslinovog ulja, narendanog đumbira, čilija, iseckanog belog luka, soja sosa, soli i bibera. Bukovače preliti marinadom i ostaviti 10-ak minuta da odstoje. File iseći na 8 delova i rastanjiti. Na jedan deo staviti iseckanu pršutu i sir, poklopiti drugim fileom, obmotati slaninom i ispeći na zagrejanom ulju. Bukovače izgrilovati i servirati uz punjene medaljone. Jelo poslužiti uz ražani hleb.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 4 g