Iseći krastavac i čeri paradajz, staviti u činiju, dodati narendanu kelerabu i obaren i ohlađen kukuruz šećerac.
Dodati oceđenu tunjevinu, preliti sokom od ceđene pomorandže i promešati.
Sitno iseći beli luk, dodati kapar, majonez i kiselu pavlaku, promešati, a zatim dodati sitno iseckanu mentu.
Pripemljenim prelivom preliti salatu, posuti semenkama lana i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 284 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 142 mg
Vlakna - 2.5 g