Toggle Navigation

 

Osvežavajuća salata od kelerabe i tunjevine

Keleraba je odličan izvor vlakana i vitamina C.

Plativoo
Priprema

Iseći krastavac i čeri paradajz, staviti u činiju, dodati narendanu kelerabu i obaren i ohlađen kukuruz šećerac.

Dodati oceđenu tunjevinu, preliti sokom od ceđene pomorandže i promešati.

Sitno iseći beli luk, dodati kapar, majonez i kiselu pavlaku, promešati, a zatim dodati sitno iseckanu mentu.

Pripemljenim prelivom preliti salatu, posuti semenkama lana i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 67 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 284 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 33.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 16.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 142 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 500 g kelerabe
    • 250 g krastavaca
    • 150 g kukuruza šećerca
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g tunjevine
    • 5 kašika soka od ceđenih pomorandži
  • Preliv:
    • 250 ml kisele pavlake
    • 100 g majoneza
    • 30 g kapara
    • 2 čena mladog belog luka
    • 1 kašika sveže mente
    • 50 g semenki lana