Kelerabu i jabuku narendati, dodati marinirani ren, ulje, sirće i so. Salatu promešati, servirati i posuti sitno seckanom mirođijom.
Iako se ovo predjelo odlikuje sadržajem masti većim u odnosu na trenutno aktuelne preporuke, ne sadrži holesterol, dok su zasićene, aterogene masne kiseline u granicama preporučenih vrednosti. Osobe koje imaju ograničenja u unosu masti, mogu da smanje količinu ulja tokom pripreme, i na taj način i ukupnu količinu masti u predjelu.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 4 g