Kelerabu očistiti i izrendati. Maslačak salatu odvojiti na listove. Staviti u činiju i kelerabu i maslačak salatu i preliti sokom od limuna. Jogurt pomešati sa sokom od pomorandže, dodati malo šećera i soli, promešati i napraviti preliv. Preliti salatu, promešati i servirati. Preko salate staviti sitno iseckane suve smokve i uz doručak poslužiti mlečni napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 125 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 84 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 62.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 3.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g