Na maslinovom ulju propržiti piletinu isečenu na kockice. Maslačak salatu, zelenu salatu, grejpfrut i pomorandže sitno iseckati, staviti u činiju, dodati pečenu piletinu i promešati. Salatu preliti belim vinom, limunovim i pomorandžinim sokom, posoliti, pobiberiti i dobro promešati. Servirati salatu na tanjir uz crni hleb.
Kada u jednom obroku imate povećan sadržaj belančevina, a da bi se uklopili u preporučeni dnevni unos belančevina u ostalim obrocima prednost morate dati namirnicama koje su lošiji izvori proteina, poput žitarica, voća i povrća.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3 g