Filete oslića iseći na komade, začiniti, poprskati sokom od limuna i uvaljati u brašno. Komade ribe ispržiti na malo ulja, pa kad budu gotovi izvaditi ih na tanjir sa papirnim ubrusom da bi se upio višak masnoće. U istom tiganju nakratko propržiti sitno sečen beli luk, dodati usitnjen paradajz pelat, začiniti bosiljkom i peršunom, pa kuvati 3-4 minuta. Na kraju dodati i sok od paradajza, promešati i skuvati crveni sos. Za to vreme skuvati testeninu (široke rezance), ocediti ih i dodati u tiganj. Rezance promešati da dobiju crvenu boju od sosa i servirati na tanjir. Dodati i filete oslića. Jelo dekorisati limunom i peršunom.
Osnovni sastojci za izradu testenine su brašno dobijeno od durum pšenice i tečnost, najčešće voda. Meljavom endosperma takve pšenice, dobija se žućkasto brašno sa nešto većim sadržajem proteina koje je pogodno, pre svega, za testeninu, mada se može koristiti i za druge vrste pekarskih proizvoda.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3 g