Toggle Navigation

 

Orada u slanini

Praznik za nepca...

Plativoo
Priprema

Patlidžan i tikvice iseći uzdužno na tanke listiće i izgrilovati.

Oradu iseći na filete, posoliti i pobiberiti, staviti iseckan sušeni paradajz, posuti ruzmarinom i na kraju dodati tikvicu i patlidžan.

Umotati u listiće slanine, poređ‡ati u tepsiju i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 107 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 850 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 53.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 425 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g orade
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • ruzmarin
    • 120 g slanine u listićima
    • 80 g sušenog paradajza
    • 100 g tikvica
    • 100 g patlidžana
    • so,
    • biber