Toggle Navigation

 

Orada sa brokoli palentom

Izuzetnog ukusa, sa malo kalorija i malo kostiju, oradaje vrlo cenjena riba.

Plativoo
Priprema

Oradu isfilirati, začiniti i ispeći na delu maslinovog ulja.

Skuvati palentu u vodi i mleku i začiniti dodatkom za jelo. U kalupe za mafine ili sufle sipati deo palente (do polovine kalupa), u sredinu staviti cvet brokolija i napuniti palentom do vrha. Ostaviti palentu sa brokolijem da se ohladi.

Ukuvati na pari žumanca, dodati sitno iseckan matičnjak, preliti sokom od limete i sokom od đumbira i kuvati sos dok se ne zgusne.

Izvrnuti kalupe sa palentom, preseći po polovini i servirati na tanjir.

Dodati i oradu, preliti sosom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 465 kcal

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 37 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 285 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 313 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 142.5 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 156.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 orade
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 150 g palente
    • 150 g barenog brokolija
    • 10 g putera
    • dodatak za jelo
    • 150 ml mleka
    • 3 žumanceta
    • 4 limete
    • so,
    • biber
    • 100 ml soka od đumbira
    • matičnjak
Ključne reči:
orada palenta brokoli