Oradu isfilirati, začiniti i ispeći na delu maslinovog ulja.
Skuvati palentu u vodi i mleku i začiniti dodatkom za jelo. U kalupe za mafine ili sufle sipati deo palente (do polovine kalupa), u sredinu staviti cvet brokolija i napuniti palentom do vrha. Ostaviti palentu sa brokolijem da se ohladi.
Ukuvati na pari žumanca, dodati sitno iseckan matičnjak, preliti sokom od limete i sokom od đumbira i kuvati sos dok se ne zgusne.
Izvrnuti kalupe sa palentom, preseći po polovini i servirati na tanjir.
Dodati i oradu, preliti sosom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 37 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 285 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 313 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 142.5 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 156.5 mg
Vlakna - 1.5 g