Ribu (oradu) začiniti i izgrilovati na delu ulja. šampinjone takođe izgrilovati. Na preostalo ulje staviti spanać, naseckan beli luk, kratko proprži, a zatim preliti belim vinom i začiniti muskatnim oraščićem. šampinjone napuniti pripremljenim aromatičnim spanaćem. Servirati na tanjir oradu sa šampinjonima punjenim aromatičnim spanaćem i poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Spanać kao i drugo zeleno lisnato povrće, zbog procesa oksidacije relativno brzo propada kako u svežem, tako i u pripremljenom stanju. Zato se ove namirnice uvek u traba pripremati neposredno pred posluživanje i u količinama koje će se potrošiti u toku obroka.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 4.5 g