Oradu filetirati, začiniti i ispeći na delu ulja.
Povrće iseći na kolutove i izgrilovati na preostalom ulju.
Servirati filete orade sa povrćem, ruzmarinom i kriškama limete.
Poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Natrijum - 580 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Natrijum - 290 mg
Vlakna - 2.5 g