Filete somovine iseći na komade pa potopiti u marinadu od peršuna, origana, soka od limuna i začina. Marinirane komade ribe ispeći na zagrejanom ulju. Plavi patlidžan i tikvice oguliti i iseći na kolutove. Povrće grilovati na zagrejanom tiganju. Pečurke oprati, odvojiti peteljke, a šeširčiće izgrilovati. Paradajz oprati, iseći na šire kolutove i njih izgrilovati. Na dno tanjira složiti grilovano povrće, začiniti ga, a preko složiti ispečene komade ribe. Dekorisati limunom i poslužiti uz crni hleb
Meso soma sadrži veće količine masti, te je prilikom pripreme potrebno štedljivo dodavati masnoću. što je somovina mlađa, meso je ukusnije. Međutim, teže je svarljiva za osobe koje imaju osetljivije organe za varenje.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 865 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 432.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4.5 g