Filete soma posoliti i poprskati limunovim sokom. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk isečen ne kocke, dodati kockice paprike i kratko prodinstati. Filete soma iseći na manje komade, dodati u posudu sa povrćem, posoliti i dinstati još 15-ak minuta. Preliti biljnom pavlakom, dodati paradajz pelat i kuvati par minuta. Ribu servirati na tanjir uz prilog od barenog pirinča i krišku integralnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 655 kcal
Natrijum - 645 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 327.5 kcal
Natrijum - 322.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4.5 g