Toggle Navigation

 

Losos sa sotiranim graškom i krompirom

Ren je višegodišnja zeljasta biljka koja obiluje korisnim sastojcima. Bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, dok su je antički Grci koristili protiv bolova u leđima i kao afrodizijak.

Plativoo
Priprema

Na delu putera sotirati krompir i grašak. Posoliti, pobiberiti i posuti seckanom miroijom.

Lososa ispeći na preostalom puteru.

Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati belo vino, ren i kapar i kuvati dok se sos ne zgusne.

Servirati sotirano povrće i lososa na tanjir, preliti sosom i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 100 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 623 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 50 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 311.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g lososa
    • 400 g barenog krompira
    • 200 g barenog graška
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 30 g putera
    • 30 ml belog vina
    • 20 g rena
    • 10 g kapara
    • so,
    • biber
    • mirodjija
Ključne reči:
losos grašak krompir puter ren kapar