Na delu putera sotirati krompir i grašak. Posoliti, pobiberiti i posuti seckanom miroijom.
Lososa ispeći na preostalom puteru.
Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati belo vino, ren i kapar i kuvati dok se sos ne zgusne.
Servirati sotirano povrće i lososa na tanjir, preliti sosom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 100 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 623 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 311.5 mg
Vlakna - 2 g