Na malo ulja ispržiti začinjenog lososa. U drugom tiganju na ostatku ulja kratko sotirati ranije obarenu i iseckanu šargarepu i spanać sa belim lukom. Bareno povrće kratko propržiti, preliti paradajz pelatom, začiniti i staviti u blender. Usitniti u blenderu i naparviti sos. Servirati lososa na tanjir uz njoke u sosu i prilog od sotirane šaragrepe i spanaća.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 695 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 96 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 347.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3.5 g