Lisnato testo iseći na 8 kocki, staviti u tepsiju posutu brašnom, premazati umućenim jajetom i peći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C.
Losos iseckati, staviti u činiju, dodati pavlaku, biber i iseckan bosiljak.
Gotovo pečeno i ohlađeno lisnato testo iseći na pola (vodoravno). Donji deo premazati pripremljenim filom i pokriti gornjim delom.
Iseći, servirati na tanjir i ukrasiti po želji. Uz losos poslužiti i čašu jogurta.
Iako losos sadrži obilje dragocenih omega-3 masnih kiselina, zbog korišćenja pavlake i lisnatog testa sadržaj aterogenih zasićenih masnih kiselina u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1210 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 605 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g