Pomešati u posudi šumsko voće sa rumom i šećerom u prahu. U drugoj posudi pomešati jaja, lešnike, šećer i vanil-šećer. Lisnatim testom obložiti male kalupe, unutra staviti mešavinu voća, a zatim preliti smesom od lešnika, jaja i šećera. Peći u zagrejanoj rerni na 220* C, oko 25 minuta dok ne porumeni. Pečene korpice izvaditi iz kalupa, servirati na tanjir i ukrasiti umućenom pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 240 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 87.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 120 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1.5 g