Toggle Navigation

 

Mimoza kocke

Maline, sveže ili duboko zamrznute, zbog svoje izuzetno osvežavajajuće aromatičnosti predstavljaju izvrstan dodatak kremovima, musevima od bele ili crne čokolade, panna cotti i drugim poslasticama. Maline su bogate pektinom, pa su idealne za pripremu džemova, želea i marmelada.

Plativoo
Priprema

Umutiti u činiji margarin sa šećerom, a zatim uz stalno mešanje dodavati žumanca. Pavlaku umutiti u čvrst šlag i sjediniti sa smesom od margarina. Odvojiti deo fila za premazivanje kolača. Keks umakati u mleko i rađati u dublju tepsiju. Premazati sa delom fila, posuti malinama i prekriti keksom. Staviti drugi deo fila, posuti sa borovnicama i prekriti sa keksom. Rasporediti preostali fil. Dodati šumsko voće, prekriti keksom i premazati odvojenim filom. Ohladiti kolač, iseći na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 176 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 31 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 88 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 15.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g keksa sa maslacem
    • 1 margarin
    • 6 žumanaca
    • 300 g šećera u prahu
    • 500 ml slatke pavlake
    • 400 g malina
    • 400 g borovnica
    • 400 g šumskog voća