Zagrejati mast, dodati sitno isečen luk i šaragrepu i kratko prodinstati. Dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti, preliti paradajz pelatom i pavlakom za kuvanje i kuvati 15 minuta. Cveklu staviti u tepsiju i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C 10-ak minuta. U činiju staviti maslinovo ulje, marinirani ren, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, so i biber, promešati i pripremiti dresing. U listove kelja staviti nadev od mesa, uviti u sarme i servirati na tanjir. Uz sarme servirati pečenui cveklu, preliti dresingom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 731 mg
Masti - 49 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 365.5 mg
Masti - 24.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 4 g