Svinjski file iseći na manje komade, izlupati tučkom za meso i začiniti. Zagrejati polovinu ulja i ispeći meso. Preliti biljnom pavlakom, vorčester sosom i dinstati. Vatrostalnu činiju premazati ostatkom ulja, poređati prethodno obaren prokelj. Dimljenu slaninu sitno iseći i posuti preko prokelja. Staviti da se peče u zagrejanu pećnicu na 200 *C, oko 6-7 minuta. Izvaditi prokelj iz rerne, preliti umućenim jajima i pavlakom, a zatim vratiti da se kratko zapeče. Jelo servirati uz kriške paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 745 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 202 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 372.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 101 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 3.5 g