Filete šarana začiniti i ispeći na ulju. Na puteru prodinstati brašno, uliti mleko i skuvati bešamel. U činiju staviti cvetove karfiola, pirinač i začine. Promešati, staviti u đuveč tepsiju, dodati filete šarana i preliti pripremljenim bešamelom. Posuti slačicom i parmezanim i ispeći u rerni na 200*C, dok ne porumeni. Ohladiti jelo, iseći i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 369 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 184.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 1.5 g