Celer i luk iseći na kolutove, a meso na kockice. Staviti meso i povrće u činiju, dodati pirinač, začiniti, promešati i rasporediti smesu u đuveč tepsiju. Na puteru propržiti brašno, uliti mleko i biljnu pavlaku i skuvati sos. Kornifleks posuti po mesu i povrću, preliti sosom i staviti u rernu da se zapeče na 200*C. Gotovo jelo ohladiti, iseći i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 398 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8 g
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 199 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4 g
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1.5 g