Juneće meso iseći na kockice i kratko propržiti na ulju. Slaninu, šargarepu i luk iseći na kockice, dodati u meso i još malo dinstati. Začiniti, dodati iseckan beli luk i brašno. Promešati i staviti masu u nauljen đuveč. Posebno umutiti bujon i vino, preliti meso i povrće i staviti u rernu da se ispeče na 200*C. Kad porumeni jelo, izvaditi iz rerne, ohladiti, iseći i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 1007 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 503.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1.5 g