Meso iseći na kockice i kratko ispeći na ulju. Izvaditi na tanjir i na istoj masnoći prodinstati kolute praziluka i listiće šampinjona. Dodati pirinač i začine, promešati i sipati masu u đuveč tepsiju. Razmutiti gustin sa kiselim mlekom, uliti bujon, promešati i preliti smesu u tepsiji. Posuti rendanim trapistom i ispeći u rerni na 200*C, dok ne porumeni. Gotovo jelo ohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 537 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 268.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 1 g