Toggle Navigation

 

Kaserola sa ćuretinom i timijanom

šampinjoni se, kao i ostale pečurke, zbog svoje sunđeraste strukture ne peru direktno u vodi, već se čiste četkom ili brišu vlažnom krpom, najbolje natopljenom u rastvoru sirćeta. Gratiniranjem u rerni, pečurke su bezbedne za konzumaciju. 

Plativoo
Priprema

Meso iseći na kockice i kratko ispeći na ulju. Izvaditi na tanjir i na istoj masnoći prodinstati kolute praziluka i listiće šampinjona. Dodati pirinač i začine, promešati i sipati masu u đuveč tepsiju. Razmutiti gustin sa kiselim mlekom, uliti bujon, promešati i preliti smesu u tepsiji. Posuti rendanim trapistom i ispeći u rerni na 200*C, dok ne porumeni. Gotovo jelo ohladiti, iseći i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 537 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 68 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 33 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 268.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 34 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g veće šargarepe
    • 4 kašike ulja
    • 400 g šampinjona
    • 1 praziluk
    • 400 g barenog pirinča
    • pelata od paradajza
    • so
    • biber
    • 300 ml pilećeg bujona
    • 200 ml kiselog mleka
    • 1 kašika gustina
    • 200 g trapista