Tolstolobik kratko propržiti na delu ulja i otkostiti. Na preostalom ulju propržiti iseckan crni i beli luk. Dodati listiće šampinjona i dinstati dok tečnost ne ispari. Dodati ribu i testeninu, promešati i rasporediti masu u đuveč tepsiju. Brašno upržiti na margarinu, uliti bujon i pavlaku, dodati iseckane začine i kuvati dok se ne zgusne. Preliti sosom masu u đuveču i posuti parmezanom. Zapeći jelo u rerni na 200*C, izvaditi, ohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 353 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 176.5 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1.5 g