Na zagrejanom ulju nakratko ispeći sa svih strana prethodno začinjene pileće batake. Batake izvaditi iz tiganja pa na preostalom ulju nakratko propržiti šećer, sve dok ne počne da se pretvara u karamel. Tada dodati povrće isečeno na krupnije komade. Kratko sve dinstati i presuti u vatrostalnu posudu. Preko poređati batake i sve zapeći u rerni 40 minuta na 200*C. Gotovo jelo servirati na tanjir i poslužiti sa integralnim hlebom.
Obrok je namenjen osobama koje su zdrave i fizički aktivne. Vodite računa o unosu energije i masti - uklonite kožicu sa mesa jer je bogata masnoćama i holesterolom. Batak i karabatak se mogu podeliti, zato, veličinu porcije uskladite sa vašim energetskim potrebama!
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 275 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 5 g