Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Na delu putera propržiti ruzmarin i iseckan beli luk i kad intenzivno zamiriše skloniti sa vatre. Dodati kiselu pavlaku i kapare i promešati sos.
Na preostalom puteru sotirati krompir isečen na kockice, dodati spanać, posoliti, pobiberiti i posuti muskatnim oraščićem.
Servirati kotlete uz krompir sa spanaćem, preliti hladnim sosom od kapara i belog luka i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 37 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 172 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 460 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 86 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 230 mg
Vlakna - 2.5 g