Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju sat vremena.
Mladi krompir skuvati. Zagrejati malo maslinovog ulja, staviti grančice ruzmarina, blago propržiti i dodati skuvan mladi krompir (krompir mora preuzeti miris ruzmarina). Napraviti pire od krompira.
Kotlete izvaditi iz marinade i ispeći sa obe strane.
Servirati jagnjeće kotlete uz ruzmarin pire i čeri paradajz.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 46 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 132 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 641 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 66 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Natrijum - 320.5 mg
Vlakna - 1.5 g