Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti, posuti kimom, belim lukom, mentom, limunovim sokom, izmešati i ostaviti da se malo mariniraju.
Marinirane jagnjeće kotle grilovati u zagrejanom gril tiganju.
Krastavac oljuštiti odstraniti semenke, narendati i dobro ocediti. Zatim ga začiniti i pomešati sa mentom i kiselom pavlakom.
Kus kus i naseckane kajsije preliti kipućim bujonom i ostaviti da odstoji, da zrno kuskusa nabubri.
Pre serviranja kus kusu dodati iseckane bademe, mentu, malo limunovog soka, ulja i promešati.
Servirati pripremljen kus kus sa kotletima.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 755 kcal
Belančevine - 54 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 34 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 135 mg
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 649 mg
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 377.5 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 67.5 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 324.5 mg
Vlakna - 8 g