Losos iseći na četiri komada, posoliti, pobiberiti i uvaljati u susam. Peći na zagrejanom ulju oko pet minuta sa svake strane. Krompir iseći na listove i na rastopljenom puteru ga kratko propržiti. Potom ga začiniti solju, biberom i bosiljkom. Losos servirati sa krompirom i šargarepom uz crni hleb.
šargarepa je važno povrće u ishrani čoveka, zbog velikog sadržaja karotena.Najzdravija je kada se konzumira u svežem stanju, kao dodatak salatama, a najčešće se kuva u supi ili dinsta na puteru kao prilog jelima.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 775 kcal
Natrijum - 820 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 387.5 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 6 g