Ćuretinu iseći na šnicle, pobiberiti i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Okrenuti na drugu stranu i preko ćuretine staviti listiće pršute i rendani trapist, dodati gambore, preliti konjakom i flambirati. Preliti pavlakom za kuvanje i pesto sosom, sniziti temperaturu i ostaviti da proključa. Na zagrejanom puteru kratko sotirati brokoli, dodati kuvani pirinač, začiniti i promešati. Servirati ćuretinu sa sosom uz prilog od pirinča i brokolija.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 648 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 185 mg
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 324 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 92.5 mg
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 1 g