Ćuretinu iseći na kockice, posoliti, pobiberiti i propržiti na maslinovom ulju. Dodati masline, čeri paradajz i začiniti origanom, bosiljkom i majoranom. Promešati, dodati prethodno obarenu testeninu i servirati na tanjir. Posuti iseckanim peršunovim listom.
Bosiljak, osim što kao začin daje jelu karakterističan ukus, odlična je zamena za so, pa način ishrane u kojem umesto soli koristimo začinsko bilje posredno deluje i na snižavanje visokog krvnog pritiska, ali i uklanjanje celulita. Bosiljak, takođe, podstiče apetit i povoljno utiče na varenje i ravnotežu crevne flore.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 945 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 472.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 1 g