Ćureće meso iseći na kocke, začiniti i uvaljati u brašno. Na zagrejanom ulju pržiti kockice ćuretine dok ne porumene. Meso izvaditi na tanjir i na istom ulju propržiti crni luk, papriku i stabljike celera isečene na kockice. U gotovo povrće dodati puter. šampinjone i ćuretinu dodati u povrće. Krušku i kivi sitno iseckati i staviti u šerpu sa mesom. Naliti vinom, posoliti, pobiberiti i još malo dinstati. Jelo servirati na tanjir, posuti seckanim orasima i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 4.5 g