Filee začiniti i kratko zapeći na delu ulja sa svih strana. Na drugoj polovini ulja propržiti isečenu slaninu i pečurke, a zatim dodati kiselu pavlaku. Listove kelja poređati jedan pored drugog, dodati dinstane pečurke, file, urolovati i staviti u vatrostalnu posudu. Preliti otopljenim puterom i peći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C. Pavlaku za kuvanje zagrejati, dodati konjak i vorčester sos i promešati. File iseći na manje komade, servirati na tanjir, preliti sosom i poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1015 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 507.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3.5 g