Svinjski file istanjiti tučkom za meso i začiniti hmeli sunelijem.
Na svaki komad mesa staviti list pečenice i list sira, urolovati i pričvrstiti grančicom ruzmarina.
File ispeći na zagrejanom ulju.
U drugom tiganju zagrejati pavlaku, dodati prethodno obarene i proceđene njoke, posoliti i pobiberiti, promešati i preliti konjakom.
Rolnice filea sa ruzmarinom servirati uz njoke i poslužiti uz kriške paradajza.
Ukoliko želite da slobodno uživate u ovom obroku bogate arome, ali sa povećanom količinom masti i belančevina, ne zaboravite da morate biti i fizički aktivni, što podrazumeva najmanje 30 minuta aktivnosti dnevno.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 825 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 412.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2 g