Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti. Na delu putera ispeći začinjenu ćuretinu i izvaditi sa strane. Na preostalom puteru karamelizovati šećer, dodati konjak i višnje i kuvati dok sos ne proključa. U sos vratiti meso i nastaviti sa kuvanjem još 10-ak minuta. Ćuretinu u sosu od višanja i konjaka servirati uz prilog od barenog pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 434 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 217 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g