Na maslinovom ulju ispržiti ćuretinu isečenu na kocke, a zatim dodati dimljenu slaninu isečenu na rezance. Staviti meso u prethodno obarenu testeninu, začiniti, promešati i preliti neutralnom pavlakom. Jelo krčkati oko 5 minuta dok ne provri. Ćureću pastu servirati na tanjir, posuti parmezanom i poslužiti toplu.
Sveže ćureće meso se čuva u najhladnijem delu frižidera, najduže dva dana dok se kuvano ili pečeno meso može čuvati do četiri dana. Ako koristite zamrznutu ćuretinu, odmrzavajte je u frižideru a ne na sobnoj temperaturi jer je meso peradi vrlo osetljivo na toplotu što povećava šanse da se pokvari.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 41 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 20.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 0.5 g